Разреждане на кръвта

Модератори: MagNasko, doncho, borislav

Разреждане на кръвта

Мнениеот Asu » Пет Мар 12, 2010 7:13 pm

Някой знае ли алтернативен начин, освен хапчета и инжекции, за разреждане на кръвта? Примерно билки, чайове, повече вода, упражнения или...?
Аватар
Asu
 
Мнения: 3071
Регистриран на: Пет Фев 26, 2010 12:51 pm
Местоположение: NW3

Re: Разреждане на кръвта

Мнениеот Albedo Rubedo » Пет Мар 12, 2010 9:04 pm

Кръвопускане.
Аватар
Albedo Rubedo
 
Мнения: 602
Регистриран на: Вто Юли 27, 2004 2:39 pm
Местоположение: Bulgaria

Re: Разреждане на кръвта

Мнениеот Asu » Пет Мар 12, 2010 9:31 pm

ДА! Естествено.

Може да се дари кръв в такъв случай... защото пиявиците не са на мода този сезон.. и така от 100-200 години...

Благодаря, Албедо Рубедо.

... А за усмивките... да, чисто озъбване си беше. Но няма нищо лошо в това човек да си покаже хубавите бели зъби, когато ги има. Демонстрирам: :D
Аватар
Asu
 
Мнения: 3071
Регистриран на: Пет Фев 26, 2010 12:51 pm
Местоположение: NW3

Re: Разреждане на кръвта

Мнениеот Kia » Пет Мар 12, 2010 10:33 pm

Най- добре- лекар. Покрай лекаря-чай от коприва, по- добре прясна. Ако не се е появила вече около реките, съвсем скоро ще я има. Тя е и чудесен регулатор на състава на кръвта. За по- добър вкус може да се комбинира с мента. Шепа прясна или 3 лъжици сушена коприва за 1 литър вода. Но трябва да се пие юнашки, 1,5-2 литра на ден. Заедно с корени от глухарче върши чудеса за прочистването от токсини. Още една благина от глухарчетата/ако не се сещаш какво е- ония, жълтите цветчета, които като узреят стават на семенце с парашут и летят даже и без да се духат/ Докато са жълти цветчета, от стъблата им може да се прави салата, която прилича на марулена по вкус и след две седмици ядене всеки ден, налива жизнени сили в големи дози.
И- разбира се- повечко плодове и растителна храна.
Сещам се и за още нещо. Протиева вода. Слагаш бутилка вода в камерата, докато се заледи. После, още докато се разлежда, изхвърляш 1/3 от нея, останалото се пие вместо обикновена вода. Самото залеждане изтрива информацията, която носи водата, а в първата разледена 1/3 са вредните примеси. Това, което остава си е направо като вода от бистро планинско поточе :D
Kia
 
Мнения: 597
Регистриран на: Пон Май 19, 2008 9:31 am
Местоположение: Maina Town, Bulgaria

Re: Разреждане на кръвта

Мнениеот Asu » Пет Мар 12, 2010 10:50 pm

WOW! Kia :D :D :D

Много ти благодаря! Това със сигурност ще е много полезно. Е, не толкова ефективно и бързо като кръвопускането, но не вярвам баща ми да иде да дарява кръв... пък и незнам дали може, след като е болен. Получил флибит. Той си ходи на лекар и пие хапчета, но с майка ми са малко паника. Пък и е хубаво да се знае алтернативния(пасивен) метод за лечение и да се прилага успоредно.


...................

Хмм.. да, феите не се занимават с отвари... но това е само земното ти амплоа! :wink:
Аватар
Asu
 
Мнения: 3071
Регистриран на: Пет Фев 26, 2010 12:51 pm
Местоположение: NW3

Re: Разреждане на кръвта

Мнениеот Kia » Пет Мар 12, 2010 11:24 pm

Не се занимавам с билки, наложи ми се това- онова и се случи да питаш за същото. Това, което ти писах, е нещо прекрасно за здравето, но не знам колко работа ще свърши за флебит, там проблемът е друг доколкото знам.
Kia
 
Мнения: 597
Регистриран на: Пон Май 19, 2008 9:31 am
Местоположение: Maina Town, Bulgaria

Re: Разреждане на кръвта

Мнениеот Albedo Rubedo » Нед Мар 14, 2010 12:01 pm

Всъщност, тук понятието "разреждане на кръвта" е доста неточно. Флебитните проблеми са свързани с възпалителен процес в стената на венозните съдове, което довежда и до друг проблем- забавяне на кръвния ток във венозната система на крайниците (25% от венозната кръв на долните крайници например се съдържа във венозните съдове на ходилото до нивото на глезена), а застойния момент повишава налягането във венозния съд и той започва да се разширява- често пъти се получават микроскопични разкъсвания на стената на венозния съд от вътрешната му страна (хастарът на съдовете)- а кръвен застой+ възпаление+ разширяване водещо до разкъсване= провокация на коагулационните фактори на организма- има около една дузина фактори, номерирани с римски числа, има и още една банда фактори, които се номерират с арабски числа- както и да е...Кръвта не е "хомогенна" течност- в нея има различни породи кръвни клетки, плазма и почти цялата Менделеева таблица поотделно или в съединения- органични и неорганични...В условия на застой, кръвта проявява тенденция в посока утаяване. При наличие на възпалителен процес- нивото на един белтък, наречен фибриноген, се повишава. При наличие на нарушена цялост на стената на венозен кръвоносен съд поради повишено налягане, се активира системата на кръвосъсирване- всичките тези условия накуп, плюс чисто гравитационния момент- венозната кръв по пинцип се изтласква срещу гравитацията, а гравитацията спонсорира застойните явления, и по този начин при наличие на хронична венозна недостатъчност и флебитни явления в някои участъци от венозната система, водят до образуване на тромби- съсиреци. Когато си нараним кожата, налице е нарушена цялост на "телесна покривка"- тогава системата на кръвосъсирването се активира и елементът Калций, който се отделя при нарушаване на целостта било на кожата, било на вътрешната тапицерия на кръвоносни съдове или лигавица на някои органи провокира тромбоцитите в кръвта да започнат да се слепват както помежду си, така и да образуват тромбоцитни агрегати в участъка на това разкъсване- целта е да се образва съсирек, който се явява "запушалка" на съответното разкъсване. Съдбата на съсирека е да се организира и в края на краищата от него се образува с времето съединителна тъкан- тя е причината по кожата, лигавиците и т.н. да се образуват т.нар. белези. Но белегът сам по себе си не е част от съответната тъкан и поради това не може да замести функцията на нормалната тъкан.
Накратко, при флебит следва да се избегне някак тенденцията към утаяване и агрегация на тромбоцитите, да се овладее възпалителния процес-флебита, да се предприемат антигравитационни мерки- компресия, както и да се подпомогне укрепването на съответните съдове така, че да се избегнат застойните явления- с което проблемът не се разрешава, но се облекчава функцията доколкото е възможно за съответния индивид.

Има перпарат, който се нарича "Ендотелон", и който представлява екстрат от гроздови семена, в който се съдържат вещества, които въздействат върху кръвоносния съд, укрепват стената му, придават му тонус, лимфо-венозните отоци отзвучават и още един куп действия, които не е нужно да споменавам. Но сам по себе си ендотелонът не въздейства върху процеса на агрегация на тромбоцитите. Фармаколозите са установили, че добре познатия ни "аспирин"- АЦЕТИЛ-САЛИЦИЛОВА КИСЕЛИНА,в дневна доза от 100 до 250 милиграма оказва точно такова въздествие, което намалява тенденцията за агрегация на тромбоцитите- т.е. аспирина в такива дози има антиагрегатно въздействие, с което обаче се печели само време- забавя агрегацията, но не я предотвратява изцяло. Значи, първата група препарати, които се използват и най-често в практиката, чието действие е да удължава времето на тромбоцитната агрегация, се нарича съответно на действието на тези медикаменти- антиагреганти.
Друга група въздействат върху кръвосъсирването и в зависимост от механизма на въздействие, има директни антикоагуланти, сред които най-известен е хепаринът, който разрешава проблема със съсирването- не позволява образуване на съсиреци. Във високи дози може дори да има и тромболитично въздействие- да "разложи" вече образувал се пресен тромб, но в тази посока са разработени някои ензимни препарати като стрептокиназа и урокиназа (има и други), които "разтварят" образувал се тромб- по този начин в зависимост от това какъв кръвоносен съд е запушен, какво кръвоснабдява и т.н., може да се предотврати състояние като исхемичен мозъчен инсулт или сърдечен инфаркт- стига да се започне възможно най-бързо подобно лечение, и в зависимост от органа, който кръвоснабдява съдът, сроковете за "отпушване" с тези препарати е от няколко часа до денонощие- след което шансовете за успех рязко намаляват.
Другата група антикоагуланти се наричат "индиректни", тяхното действие настъпва по-бавно, но пък се приемат под форма на таблетки и лесно може да бъде контролиран ефекта им. Сред най-известните препарати е "синтром".
За лечение на хронична венозна недостатъчност се използва най-често комбинация от няколко препарата, като единият е от типа на ендотелона, другият може да бъде антиагрегант или индиректен антикоагулант- тези са задължителни.

Естествено, това е само част от комплексен лечебен подход, в който основния мотив според мен е този, да се лекува човека, а не болестта или болестите му- и това, дори и да включва намеса на "съвременна медицина", е възможно. Друг е въпроса колко лекари са склонни да лекуват хора, а не болестите им...
Аватар
Albedo Rubedo
 
Мнения: 602
Регистриран на: Вто Юли 27, 2004 2:39 pm
Местоположение: Bulgaria

Re: Разреждане на кръвта

Мнениеот Asu » Чет Мар 18, 2010 11:42 am

Разпечатах всички съвети и ги изпратих на баща ми. Много се зарадва и трогна. Искам да благодаря от негово име.

Аз пък си дадох сметка, защо докторите никога не се впускат да обясняват надълго и нащироко, както на човек му се струва най-закономерно, причините и следствията на болеста. Първо... защото е огромен разход на енергия, второ, защото ако не е в писмен вид, малко от това може да се осмисли и запомни и трето... ако някой е малко по-разсеян може направо да се изгуби в подобно изложение... "да хване гората" с медикамент по избор, направен на фонетична основа!

Що се отнася до лекуването на човека, а не болестите му... това ми се струва много трудно да се случи като масово явление в съвременните условия... освен ако, по някакъв начин, не се наложи като "мода". Може да се поработи върху това. Но трябва литература. Добре структурирана и написана от човек с медицинско образование, по възможност хирург( :D ) за максимална кредибилност и чувство за хумор- задължително условие! Иначе няма как да стане бест селър (в превод: най-добра маза)!

Аз не съм критерий... има ли вече подобна литература? Освен книгите на Дънов, които, за съжаление, от много хора се възприемат като сектантски...
Аватар
Asu
 
Мнения: 3071
Регистриран на: Пет Фев 26, 2010 12:51 pm
Местоположение: NW3

Re: Разреждане на кръвта

Мнениеот Albedo Rubedo » Чет Мар 18, 2010 5:44 pm

Според официалните данни, докторите са произлезли от Хипократ, а хирурзите- от бръсналите в края на мрачното средновековие (е, явно кадърните бръснари са си останали бръснари...явно е как Неволята може да накара от бръснар да произлезе хирург)- така че, докторите са си доктори, хирурзите- хирурзи... :D А всички хирурзи обичаме книжки с картинки, и колкото повече картинки- толкова по-добре...Така че, няма да се намери хирург, който да се навие да пише подобни книги...Такива книги пишат кардиолози, психЯтри, чат-пат и специалисти по дерматология и венерология...ама тях ги избива на поезия- и щом ги сърби, няма лошо да си начешат крастата... :D

А относно лекуването на човека или болестите му, хирургиято определено е измислена да лекува болестите, особено свързаните с разните видове травми, или пък които са следствие на регионален микробиологичен патос (патос- страст, страдание) от който възникват я абсцеси, я флегмони, та до цялостен септичен фарс (някъде го наричат септичен шок- което според мен е неправлино...Е, то да видиш някой в такова състояние си е шокиращо наистина, но идеята е да се опише състоянието на глеТката, а не на зрителите). Но откакто настъпи пришествието на здравната реформа у нас, откакто се пръкна и закона за здравно осигуряване, всички хора минават в категория "пътници". Така де- щом наближи края на житейския път, кой не би се възползвал да мине напряко по някоя клинична пътека?! А и всяка пътека е и кармична.- КП- дали за кармична, дали за клинична, абревиатурата си остава същата...което ме подсеща да спомена, че от време на време хирурзите получават просветление- най-често под хирургичната лампа в операционната (то си е късмет ако работят поне половината от крушките от лампата, така че в случай, че цъкнеш лампата и светнат сите крушки от нея- просветлението е гарантирано), и освен че получават добра видимост на оперативното си поле, в някои случаи под светлината (и най-вече поради топлината която се отделя от голяма операционна лампа, монтирана в операционна с нисък таван) на хирургичната лампа в операционната посред нощ...във винаги добре проветряваната хирургична глава, порядъчно упоена с изпаренията от изпускащи анестезиологични тръби, която отговаря най-пълно на описанието "тъмно, сухо и проветриво място", светлината може да си поиграе на "слънчево зайче", изписвайки думите на някоя съкровена Сутра- като Гнойната Сутра например, или като Травматичната...Та, сред тези хирузи съм и аз- просветлих се, и съвсем друго си е да превеждаш пътни по клинична пътека номер _ _ _, и да му напяваш мантрите от съответната Сутра...Не че му олеква- напротив, и повечето ускоряват крачка... :D
Аватар
Albedo Rubedo
 
Мнения: 602
Регистриран на: Вто Юли 27, 2004 2:39 pm
Местоположение: Bulgaria

Re: Разреждане на кръвта

Мнениеот Asu » Чет Мар 18, 2010 6:32 pm

... и ето уводът е готов!... почти... :D

Едно е сигурно... Ако следващата глава е наполовина толкова забавна, ще има дръзнали да стигнат до финал. А там дебне... ееее.. не!... Няма да издам и да разваля магията на ИЗ-целението!!!

... Но това за крастата си е живо плагиатство! Нищо... не се сърдя... Но си искам ника в "credits"! ... И не този... ще трябва да се измисли нещо по-представително :D

..................

Що се отнася до изложените аргументи- не се приемат на първо четене :!: :mrgreen:
Аватар
Asu
 
Мнения: 3071
Регистриран на: Пет Фев 26, 2010 12:51 pm
Местоположение: NW3

Re: Разреждане на кръвта

Мнениеот Asu » Чет Юли 01, 2010 9:20 am

Albedo Rubedo написа:Естествено, това е само част от комплексен лечебен подход, в който основния мотив според мен е този, да се лекува човека, а не болестта или болестите му- ...Всъщност, методът е отколешен и много прост:

Анод, катод и пускаш да тече ток :P
Единствено важно е да се внимава да не свържеш грешните полюси, защото, не само, че нищо няма да текне, ами и ще ти гръмне в ръцете! :(
Аватар
Asu
 
Мнения: 3071
Регистриран на: Пет Фев 26, 2010 12:51 pm
Местоположение: NW3

Re: Разреждане на кръвта

Мнениеот larisagro » Съб Дек 04, 2010 7:34 am

Благодаря за обилната информация, която изчетох днес .
Някой вземал ли е COUMADIN и какво знаете за него.
larisagro
 
Мнения: 1
Регистриран на: Съб Дек 04, 2010 7:18 am

By Shinsou

Мнениеот Shinsou » Съб Дек 04, 2010 11:11 am

Ами ако седите в пустинята дълго време, дори и да приемате малко течности, кръвта ви ще се сгъсти.. : ) .. => .. : )
Аватар
Shinsou
 
Мнения: 1540
Регистриран на: Чет Юли 22, 2010 2:21 pm
Местоположение: Планетата Земя

Re: Разреждане на кръвта

Мнениеот Asu » Съб Дек 04, 2010 2:03 pm

Ъъъ... Шин... какво беше това сега?? :lol:

Пак се налага да обясниш според мен... В пустинята - на малко течности! Браво! Страшна далавера!!! :lol:

Ако искаш да кажеш, че когато тялото губи повече вода (основно чрез потенето и отделянето), отколкото успява да си набави в определен момент, кръвта се сгъстява... има логика... ама... се налага да гадая какво си имал предвид ти самия :roll: ... Трябва да е ясно! Иначе няма смисъл едно изявление... Такова многозначително като е :) Това са практукува като правило от политиците - обширно разгърната теза, без грам информация в нея! :wink:

А пък е много интересно също, нещо, което знам за алкохола, примерно... и за кафето... Чее.. ако изпиеш, да кажем, един литър бира - изхвърляш 1,5л.! Т.е... консумацията на алкохол и кафе също води до обезводняване! Освен това... за да се приеме една течност от организма, а не директно да се изхвърли, би следвало да съдържа определено количество соли в себе си, или направо сол! Затова... арабите пият айряна със сол! Мисля, че и танина имаше някакви подобни свойства, затова и червеното вино е добро за жегите (макар, че звучи малко странно) и така... Това знам аз по въпроса :P
Аватар
Asu
 
Мнения: 3071
Регистриран на: Пет Фев 26, 2010 12:51 pm
Местоположение: NW3

Re: Разреждане на кръвта

Мнениеот Asu » Съб Дек 04, 2010 2:17 pm

Asu написа:няма смисъл едно изявление... Такова многозначително като е :)Почувствах нужда да поясня... ИМА СМИСЪЛ, ама тогава се числи към съвсем друг жанр - поетичен! :lol:
Аватар
Asu
 
Мнения: 3071
Регистриран на: Пет Фев 26, 2010 12:51 pm
Местоположение: NW3

Следваща

Назад към Алтернативна медицина

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron