НЯКАИ ЗНАЕЛИ МАГИЯ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА АЛКОХОЛИЗЪМ

Модератори: MagNasko, doncho, borislav

НЯКАИ ЗНАЕЛИ МАГИЯ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА АЛКОХОЛИЗЪМ

Мнениеот Nikolovads » Сря Мар 05, 2008 7:20 pm

МОЛЯ ВИ, АКО НЯКОИ ЗНАЕ МАГИЯ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА АЛКОХОЛИЗЪМ НЕКА ДА МИ ПИШЕ. ИМАМ МНОГО ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ СЪС СЪПРУГА СИ, ОБИЧАМ ГО НО СЕ ОПАСЯВАМ, ЧЕ ЩЕ СЕ РАЗДЕЛИМ ЗАРАДИ ПОСТОЯННОТО МУ ПИЕНЕ. МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ МИ.
Nikolovads
 
Мнения: 1
Регистриран на: Сря Мар 05, 2008 7:06 pm
Местоположение: BG

Мнениеот Na_ra_Den » Сря Мар 05, 2008 7:37 pm

Вие владеете ли магията?
Аватар
Na_ra_Den
 
Мнения: 390
Регистриран на: Пон Фев 09, 2004 12:16 pm
Местоположение: София и Варна

Мнениеот Albedo Rubedo » Сря Мар 05, 2008 8:47 pm

Всички форми на зависимост- наркотична, алкохолна, хранителна, емоционална и т.н. се лекуват успешно само тогава, когато човек осъзнае и признае пред себе си, че има проблем, и пожелае да се справи с него- тогава и със свои сили, и с помощ, зависимостта е нещо, което може да се преодолее, а излекуване е процес, в който освен преодоляване на зависимостта и прекъсване на определен навик, има осъзнаване на причините за възникване, така че излекуването е процес, в който се отстранява причината.
От края на ХІХ век у нас много жени са утежнили положението на зависимите от алкохола свои съпрузи, действайки зад гърба им- от носенето на дреха в църква, до разни заклинателни процедури, енергийни вмешателства-магии, имащи за цел да удовлетворят желанието на жената а не желанието на човека с проблема, и винаги резултатите са едни и същи- влошаване на положението. Понякога има и положителен ефект върху зависимия и той преодолява навика си за сметка на "дразнителите"- напуска половинката си, зарязва семейството си, премества се в друг град, или зад граница и т.н.

Ако някой Ви предложи магия против алкохолизъм (имайте предвид, че алкохолизмът е много по-силна и опасна зависимост от повечето наркомании, и енергийна намеса имаща за цел да прекъсне употребата на алкохол може да предизвика тежко физическо влошаване на здравето- най-чести са сърдечно-съдовите инциденти като инфаркт на миокарда, инсулт, остра сърдечна недостатъчност с белодробен оток, и в повечето случаи на енергийна намеса, приложено лечение с медикаменти няма ефект, а смъртностат и без това е достатъчно висока при лечение с лекарства без подобни енергийни намеси), и твърди че ще има ефект, и човека ще вземе да се оправи и да изтрезнее, ще влезе в "час" и ще бъде "нормален" без това да е негово желание, без да е вложил труд и воля в това да бъде трезвен, явно няма понятие нито от лечителство, нито от магия...

Хората със зависимости от различен тип, най-често са жертви на средата и обкръжентието си, поради което развиват определена зависимост, така че най-ефективния начин за преустановяване на подобна зависимост у някой е да се подложат на лечение неговите близки- родители, роднини, семейство, за да могат да общуват с разбиране и без енергийна агресия с детето си, с приятеля или приятелката си, с мъжа или жена си.

Така че, най-добре е вместо да търсите магии, които да накарат съпруга Ви да престане да пие, по-добре е да потърсите магия за себе си- да осъзнаете всички негативни модели в себе си, да се очистите от тях, да разблерете дали самата Вие не страдате от емоционална зависимост спрямо човека до себе си, така че той да се чувства задушаван и без свобода, или пък да се изчерпва енергийно- алкохола е най-честия опит за "бягство", алкохолът внася огромно количество енергия, така че човек който иначе не би могъл да се противопостави на нещата които другите му налагат, като обърне няколко питиета, има достатъчно енергия да отвърне на енергийния (астрален най-често) удар с чисто физически такъв...така се ражда насилието- то винаги е резултат на проявено насилие...

Когато Вие се почувствате достатъчно чиста и самостоятелна, тогава може да разговаряте, да предприемете разговор, в който да слушате без да обвинявате, без да заемате мястото на "добрия", или пък роля на "мъченик"..колкото и удобни да са всички тези роли, а просто да успеете да общувате с разбиране и доверие- това е истинската магия...Човек може да промени себе си, и когато промени себе си, всичко и всички в неговия живот, в неговата малка "вселена" се променя...
Аватар
Albedo Rubedo
 
Мнения: 602
Регистриран на: Вто Юли 27, 2004 2:39 pm
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот MarIboro » Чет Мар 06, 2008 1:21 am

Да направиш магия за излекуване на алкохолизъм не е правилното решение с това само можеш да усложниш процеса.

Алкохолизма се лекува с медикаменти. Човекът които страда от алкохолизъм е нужно да посети психотерапевт, които да му изпише лекарства с които той ще може да се пребори от алкохолизма, стига да е осъзнал какво точно иска. Ако не е осъзнал, че има проблеми с алкохола и смята, че това е "временно състояние" нещата биха били станали и по-лоши ... това е от мен :)
Египетска Астрология.
MarIboro
 
Мнения: 276
Регистриран на: Нед Яну 21, 2007 8:04 pm

Мнениеот Na_ra_Den » Чет Мар 06, 2008 1:54 pm

ПЪРВО: Психотерапевтите НЕ изписват лекарства!

ВТОРО: Алкохолна зависимост НЕ се лекува с медикаменти! Лекарственитепрепарати могат да се използват за детокс и за нищо повече!
Зависимостта може да се разглежда като форма на обсесивно-компулсивно психологическо разстройство и неговото лечение няма нищо общо с билогичната терапия (прием на лекарства).
Аватар
Na_ra_Den
 
Мнения: 390
Регистриран на: Пон Фев 09, 2004 12:16 pm
Местоположение: София и Варна

Мнениеот MarIboro » Чет Мар 06, 2008 2:14 pm

Не съм съгласен, но нямам намерение да споря ...

Познавам хора които са в процес на лечение на алкохолизъм точно с медикаменти (познат на моя приятелка) и резултатите са много добри. Въпросният човек се лекува при един от най-добрите психятри във Варна ... приема лекарства и е спрял напълно да пие !
Египетска Астрология.
MarIboro
 
Мнения: 276
Регистриран на: Нед Яну 21, 2007 8:04 pm

Мнениеот Na_ra_Den » Чет Мар 06, 2008 2:49 pm

Не може да дискутираш нещо, което не разбираш.
Не изхождаме от една и съща парадигма и не с енамираме на една плоскост на познание, въпреки това...Обясни ако желаеш (можеш) психодинамиката на алкохолната зависимост и какво е влиянието на медикаментите върху терапевтичното учене (осъзнаване), което води до илекуване. Тогава мога и да приема тезата ти.
Аватар
Na_ra_Den
 
Мнения: 390
Регистриран на: Пон Фев 09, 2004 12:16 pm
Местоположение: София и Варна

Мнениеот Na_ra_Den » Чет Мар 06, 2008 2:53 pm

Освен това правилният правопис е П С И Х И А Т Ъ Р.

Как да повярвам, че знаете каква е разликата между психолог, психотерапевт и психиатър и всеки от тях с какво се занимава....като дори не изписвате правилно думата.

Трябва малко повече да се чете, за да не се изказваме неподготвени по разни теми...например, че психотерапевт изписва лекарства.

Ако знаете за такъв - моля информирайте съответните власти, защото този човек нарушава няколко закона и е опасен за обществото.
Аватар
Na_ra_Den
 
Мнения: 390
Регистриран на: Пон Фев 09, 2004 12:16 pm
Местоположение: София и Варна

Мнениеот MarIboro » Чет Мар 06, 2008 6:03 pm

Има психиатри, които освен психиатри са психотерапевти и психоаналитици, както вече казах нямам намерение да споря учевидно е, че не си прав !
Египетска Астрология.
MarIboro
 
Мнения: 276
Регистриран на: Нед Яну 21, 2007 8:04 pm

Мнениеот MarIboro » Чет Мар 06, 2008 6:07 pm

И тъй като не мога да си едитвам поста, да продължа че познавам 2ма такива, които имат защитен докторат. Единият работи в Африка и е българин, а другият е най-добрият лекар за цяла варненска област
Египетска Астрология.
MarIboro
 
Мнения: 276
Регистриран на: Нед Яну 21, 2007 8:04 pm

Мнениеот MarIboro » Чет Мар 06, 2008 6:48 pm

Мисля да завърша спора с една мъдрост "по умния отстъпва"
Египетска Астрология.
MarIboro
 
Мнения: 276
Регистриран на: Нед Яну 21, 2007 8:04 pm

Мнениеот Na_ra_Den » Чет Мар 06, 2008 7:05 pm

Очевидно трябва да насоча вниманието ти към първия твой постинг, където беше написано че психотерапевт предписва лекарства - което разбира се е закононарушение.
Ако беше споменато че психиатър има психотерапевтична квалификация - щях да те разбера.

Очевидно и не става дума за спор и нека не търсим спор, там където го няма.. налице е неточност в написаното от теб. Това недоразумение послужи за основа на последвалото мое повествование.

Надявам се всичко е вече ясно.
Аватар
Na_ra_Den
 
Мнения: 390
Регистриран на: Пон Фев 09, 2004 12:16 pm
Местоположение: София и Варна

Мнениеот Stela » Чет Мар 06, 2008 10:17 pm

[size=11:c52e75ec41]Всичко е ясно- има чистачки, които са също така и чистници, а някои са освен това и чистофайници ;)

Сега сериозно
Ясно е поне, че по поставения въпрос в едно няма спор- магия не е удачна, но алтернативи има
Оттам нататък- въпрос на избор

Само че изборът трябва да направи човекът, за когото се счита, че има проблем с алкохола. Не да обещае, че ще се промени (докато е трезвен). А да избере промяната сам, за себе си, у себе си.
Да се внесе желание за промяна чрез магия е ... - хората вече писаха за това

От Ваша страна, госпожо, изборът е като начало между оставането с него (без обещания, без гаранции какъв ще е изхода...) и раздялата...
Може да потърсите алтернативи, да го информирате за такива, но не и да изберете вместо него.

Дано всеки от вас избере онова, което е най-добро и за двама ви[/size:c52e75ec41]
Stela
 

Мнениеот kipria » Съб Авг 23, 2008 12:24 pm

ОБАДИ МИ СЕ НА ИМЕЙЛА И ЩЕ ТИ ПОДАРЯ ОТ ЯПОНСКАТА ГЪБА НА ТИБЕТСКИТЕ МОНАСИ УСПЕШНО ЛЕКУВА МНОГО БОЛЕСТИ И АЛКОХОЛИЗЪМ
kipria
 
Мнения: 3
Регистриран на: Чет Авг 21, 2008 7:20 pm

lol

Мнениеот Kyovski » Съб Авг 23, 2008 4:58 pm

хората които знаят магия за ле4ение на алкохолизам са докторите и психиатрите :lol: :lol: :lol:
Kyovski
 
Мнения: 10
Регистриран на: Нед Авг 17, 2008 7:39 am
Местоположение: pernik

Следваща

Назад към Магия

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта