За директна връзка с експертите - 0900 630 40


Ритуали за защита на дома

домВ магическото домакинство заклинанията имат голяма роля. Но преди да ви запознаем с някои начини да защитите дома си от вредни въздействия, искаме да ви напомним, че магията може да се използва само за добро. Ако вие използвате какъвто и да било магически способ, за да навредите на друг или да го контролирате, тя ще се върне при вас и ще разруши вашия живот. Заклинанията трябва да се правят само с добри намерения. По време на заклинанията не забравяйте за визуализацията. Ако ви липсва въображение, влагайте повече емоция и чувства в своите заклинания. Най-удачни са магическите заклинания, когато са наситени с чувства и са подкрепени с картина във вашето въображение. И едното, и другото правят вашето заклинание силно, целенасочено и управляемо. Вашият дом - това е вашият магически кръг, вашият храм, вашето убежище от отрицателните въздействия, но той също така е кладенец, който може да събира положителната енергия, която ще помогне на вашите заклинания да придобият магическа сила.
Заклинанията не са нещо неизменно. Това означава, че вие можете да ги променяте по свое усмотрение в съответствие със ситуацията, но правете това внимателно, за да запазите основната схема на заклинанието, в противен случай то няма да заработи.

Заклинание за защита срещу крадци у дома
Посипете сол из цялото жилище, повтаряйки следното заклинание: 'Както аз сипвам тази сол, за да не пускам у дома никакво зло, така нека никаква опасност да не прониква през никаква дупка. Сега аз се обръщам към закона на трите стихии. Такава е моята воля, значи така и ще бъде!'
Представяйте си как солта образува защитен слой от сияеща енергия около вашия дом и тогава заклинанието ще подейства.

За да се избавите от нахални гости
Ако гостите ви имат навик да се заседяват прекалено дълго и ви пречат, опитайте някое от следващите заклинания. То няма да причини вреда на никой от тях, а просто ще ги накара да си тръгнат.
Ако посипете малко сол в обувките на досадния гост (ако, разбира се, той ги е събул), след малко той ще поиска да си тръгне.
 А също така можете да посипете щипка пипер под неговия стол.
 Ножици, окачени на входната врата, също могат да свършат работа.
 Ако с показалеца на лявата ръка нарисувате кръст от две еднакви чертички във вдлъбнатината между палеца и показалеца, вашият гост ще изпита необходимост да ви напусне (или поне ще му стане скучно като на вас).
Ако нито едно от тези средства не помогне, дори и подкрепено с визуализация, възползвайте се от най-действеното заклинание: помолете госта да си върви.

Заклинание за спокойствие у дома
Ако вашият дом се тресе от тревоги, които идват отвън, вземете пресен магданоз и го сложете в тенджера с кипяща вода. Нека да стои така в продължение на девет минути, след това напръскайте с тази вода цялото жилище, като си представяте спокойствието, което желаете да настъпи. Хармонията при вас ще се възстанови.
Срещу неуредици, възникващи в дома ви, загрейте три чаши вода почти до кипене. Сложете в чайника три чаени лъжички сух валерианов корен и го залейте с горещата вода. Престоява така 13 минути и с настойката се пръска цялата къща. Раздорите се прекратяват.

Заклинание за лична защита и защита на дома
'Нека всяка лоша дума против това място или против този, който пази този дом, да се върне при този, който я изпраща. Сега аз се обръщам към закона на трите стихии. Такава е моята воля. Така и ще бъде!'

Заклинание срещу домашни вредители
За да изчистите дома си от всякакви насекоми, гризачи или други домашни вредители, е необходимо в съботната нощ, три часа след залез слънце, да направите фигурка от восък на досаждащото ви създание. Поставете го на място, където е неговият жив 'прототип' и си представете как вредителите изчезват.
Ако искате да се избавите от хлебарки, подръжте огледало пред тях. Те в ужас ще избягат и никога повече няма да се върнат.
Старинно заклинание за всички случаи
Вземате един меден съд, влизате с него във всяка стая (включително чардака, мазето) и го удряте силно. Това става през последния ден на февруари, като повтаряте:
'Вън, скорпиони, бълхи, змии, хлебарки, бръмбари и мухи (или тези, които са нападнали вашия дом).' После хванете тенджерата с дилаф и я изнесете на улицата. Всички насекоми послушно ще се съберат в нея.

Амулет SATOR
Напишете следната старинна формула на квадратен лист хартия и я окачете в къщата. В древността често са използвали този амулет и той е бил намерен сред пепелищата на Помпей. Смята се, че такъв амулет ще пази вашия дом от нападения пожари и крадци.
I SATOR I A REP OENET OPERA I ROTAS

Ако нещата във вашия дом са объркани, опитайте да се възползвате от този старинен ритуал: Вземете една стара лъжица (и бавно обиколете цялата къща, като влизате във всяка стая. Представяйте си как лъжицата изгребва всички неприятности. След това идете на някое кръстовище и заровете там лъжицата. Не се обръщайте, докато се връщате вкъщи.

Благословия за дома
На разсъмване запалете някакво благовоние. Минете мислено през тихия дом и кажете следните думи, представяйки си тяхното значение:
'Дом от камък, от метал, от дърво и глина. Тих дом, защитен. Стоиш срещу четирите вятъра. Дом, пълен със здраве, благополучие, радост и спокойствие. Пазен и поддържан от тебе, Земя. Дом от камък, метал, дърво и глина. Тих дом, защитен. Дом, за който се говори в заклинанието, бъди обезопасен и защитен, чист, без нито една прашинка. Нека тук да цари мир и любов! Така да бъде! Така да бъде! Така да бъде!'
Загасете благовонието и нарисувайте своя дом, колкото се може по-точно според картината, която виждате в своето въображение. Нарисувайте го от всички гледни точки: отгоре, от фасадата, в разрез. Ако живеете в блок, изобразете и него. Когато свършите, излезте от дома и проверете своята рисунка. Доколко тя се е оказала точна? Ако не, нарисувайте я отново или внесете корекции, докато стане точна. Не се изискват кой знае какви умения, трябва просто да нарисувате дом, който прилича на вашия. Когато се справите с това, вземете една бял свещ и остър нож. Направете с ножа на свещта седем резки на еднакво разстояние една от друга. Сега сложете рисунката на масата, където трябва да остане в продължение на седем дни. Запалете свещта и си представяйте своя дом щастлив и спокоен, пълен с любов. Нека през първия ден свещта да изгори до първата черта, докато извършвате своята домакинска работа, след това изгасете пламъка. На следващата сутрин повторете ритуала, започвайки от запалването на благовонието и произнасянето на думите на заклинанието и завършвайки със запалването на свещта до следващата чертичка.
На седмия ден след като свещта е изгоряла напълно, навийте на руло вашата рисунка и я завършете с бял или червен конец (шнур). Сложете я в дървена кутия със сол и сухи рози и я сложете на скришно място, където никой не може да я намери.

Заклинания за защита на децата
Съществуват хиляди безсловесни ритуали за предпазване на децата.
В Уелс например обличат децата с вплетени в тях червени лентички, завързани на възелчета. Червеният цвят, цветът на живота се смятал за предпазващ от противоположното (т.е. от смъртта), а възлите завързвали злите сили.
Съществуват също така много ритуали и обреди, отнасящи се до люлката. В съответствие със старинното поверие, всеки който люлее празна люлка, скоро ще я напълни. Бебетата в люлката били защитавани с червени парцалчета, завързани за нея. Хората около Рио Гранде слагали в люлката пшенични класове, за да защитят бебето от недоброжелатели. Ключ или парче сухар оказвали същото въздействие.
За безопасността на по-големите деца им слагали около вратлето наниз от морски раковини, които трябвало да им донесат също така любов, богатство и потомство, когато пораснат

Други заклинания за деца
Плюшените мечета се смятат за щастлив детски талисман. Вие можете да усилите влиянието на такова мече, като произнесете заклинание преди да го поднесете на детето. Идеалното заклинание за деца е свързано с хвърчилото. Ако навън е ветровито, а детето капризничи или се бои от нещо, направете или купете хвърчило. Правейки хвърчилото, пренесете всички проблеми на вашето дете върху играчката (При възможност и желание детето също може да участва в този процес). Летейки из въздуха, хвърчилото ще избави детето от болестите и проблемите с помощта на стихията Въздух.Вход в системата