Планетите в хороскопа

Планетите в хороскопаТе се намират на различно видимо място на небето (над или под хоризонта) в зависимост от мига, когато се изчислява хороскопът, и от географското положение. Затова във всеки индивиуален хороскоп планетите са разположени на различно място върху кръга - в различен знак и в различен дом.

Самите те сключват помежду си различни аспекти. Този комплекс от връзки определя уникалната съдба на родения. Опитният астролог, анализирайки всички тези отношения и разположения на планетите, установява в коя област от живота, в коя възраст ще се активира съответното влияние.

Всяка планета има характер, според който действа. Марс например е импулсивен, енергичен и поразяващ и ако попадне в 1 дом- домът на личността, ще я направи именно с такъв характер; ако пък попадне в 6 дом- домът на здравето, може пряко да го засегне, ако е с лоши аспекти. знакът на планетата е не по-малко важен.

Небесният кръг, въображаемо очертаващ видимия път на слънцето се нарича “еклиптика”. Съзвездията, които лежат върху нея, са 12-те зодиакални знака. При своето движение планетите се оказват в различни зодиакални знаци и се обогатяват с техния колорит. Например Марс в Овен става двойно по-енергичен, докато в Риби е принуден да прикрива своя импулс. Особено важен е слънчевият знак - съзвездието, където се е намирало Слънцето при раждането. Той дава голям процент от индивидуалната характеристика на родения. Съчетаването му с анализа на знака на асцедента- т. е, съзвездието, изгрявало на хоризонта при раждането, долъпва генералните характеристики. Важно е, разбира се, също в какъв знак са Луната, Господарят на хороскопа и останалите планети.  Вход в системата