Коя е тайната 13-та зодия

Коя е тайната 13-та зодияЗодия Паяк е била известна и в древна Гърция. С нея са боравели обаче и жреците на друидите. Знакът е бил заличен в Римската империя. Считали, не без основание, че този знак е опасен и зловещ. Защото родените под знака на Паяка винаги поднасяли на околните непредсказуеми изненади. В наши дни зодията Паяк представлява една мистериозна и мрачна загадка - твърде нерационална и неправдоподобна, защото и до днес в интервала между 16 май и 12 юли се раждат хора, които нормалният човешки разум не може да проумее докрай. Този тип хора все още минават за вълшебници, магове и гениални творци.

В съвременната астрологична литература не можете да намерите и едно единствено изречение за тази тайнствена тринадесета зодия. Рядко се срещат само намеци за някаква “забранена зодия”. Само в някои апокрифи може да се намери цялата истина по въпроса. Всъщност мнозина астролози, подвизавали се преди нашата ера, разделяли Зодиака на 13 части, като на зодията Паяк отреждали периода между 16 май и 12 юни. Смятали, че тя е под властта на Луната с цялата нейна променливост и непостоянство.

Родени под този знак, винаги имат странна, необикновена съдба, белязана понякога от резки, направо невероятни обрати.

В древни, незапомнени времена астролозите действително са боравели с 13 зодии. Те наричали тринадесетата зодия “Паяк”. Символът на тази зодия бил мистичният Келтски кръст, смятан за символ на Земята.
 Вход в системата