Какво показват възлите на Луната

Какво показват възлите на ЛунатаСигурно сте чували астролозите да споменават „лунните възли“. Ето какво представляват. Възлите на Луната не са планети, а са пресечните точки на орбитата на Луната около Земята със земната орбита около Слънцето. Посоката на движение на възлите е обратна на часовниковата стрелка. Северният е възходящият възел (най-близката до Северния полюс точка), а южният възел е низходящият (най-близката до Южния полюс точка). Те винаги се намират на 180° разстояние помежду си. Някои астролози използват изчисления, които определят действителното положение на лунните възли , а други използват усреднени стойности .

Всички планети имат северен и южен възел. Позицията на южния възел (която се намира точно срещу северния) обрисува онези черти от нашия характер, които са били прекалено развити по време на миналите ни прераждания и обикновено вземат надмощие в нашия характер и в този живот и пречат на равновесието ни. Когато предприемаме различни действия, без да осъзнаваме това, ние обикновено действаме според предопределената позиция от южния възел, защото сме свикнали да постъпваме по този начин. Когато астролозите се позовават на възлите, те обикновено имат предвид северния и южния възел на Луната.

В астрологията Луната управлява нашите чувства, настроения, зависимост, несигурност, чувството за принадлежност - тя управлява нашия емоционален живот и определя представата ни за самите нас, това е начинът, по който инстинктивно се възприемаме, независимо от онова, което показваме. Като следваме напътствията на възлите на Луната и по този начин възвърнем равновесието в нашия емоционален живот, ние изминаваме дълъг път в посока към успокояване на вътрешния стрес и възвръщане на самоувереността в личния си живот.

Знаци и домове

В момента на раждането на всеки човек северният лунен възел е разположен в определен знак и дом. Неговата позиция може да се установи с помощта на таблицата в началото на книгата и след това главата, която се отнася за знака, в който е вашият северен възел, ще ви даде информация и конкретни насоки, които ще ви помогнат да реализирате пълния си потенциал. За по-голяма пълнота аз ви препоръчвам да прочетете и главата, която се отнася до положението на възела по дом, което може да получите от астролог или от компютърна рождена карта. 

Знакът, в който се намира северният възел, определя промените, които трябва да направите в своя характер. А домът показва онези изживявания, които помагат на човек да стигне до своята нова психологическа завършеност. 

Според мен домът е поне толкова важен колкото н знакът. Позицията по дом разкрива сцената, на която се усвояват житейските уроци. Например, ако северният лунен възел е в Рак, в 11 дом, вие се учите да разбирате и да изразявате своите чувства като използвате енергията, която идва от взаимоотношенията ви с приятели, и да се движите по течението (11 дом); ако северният лунен възел е в Овен, в 4 дом, това означава, че ако осъзнаете своите инстинктивни импулси (4 дом), вие можете да откриете и да изразите кой сте всъщност (Овен).

Ако знакът, в който е разположен вашият северен лунен възел, е същият като знака, който съответства на даден дом (например северен възел в Близнаци в 3 дом или северен възел в Риби в 12 дом, който съответства на Риби), това означава удвояване верността на информацията, която дава този знак за вас. Вход в системата